HÉTTORONY FESZTIVÁL 2021

Dubaj

2021. november 21.

Magyar Pavilon

19.00 Lajkó Félix és VOŁOSI koncert

Mi történik, ha egy öntörvényű vonós fenomén társul másik öt öntörvényű vonós fenoménnal? Zenét a magasabb szférákból, végtelen muzikalitást, elképesztő kreativitást kapunk – ezzel a kivételes zenei élménnyel várja a zenekedvelő látogatókat Lajkó Félix és VOŁOSI a Dubai Millenium Apmphitheatre színpadán. 

Lajkó Félix és VOŁOSI közös felállásban 2017-ben játszott először a Budapest Ritmon, majd a varsói Cross Culture fesztiválon, amelyet további koncertek követtek 2018-ban a Müpában, a Budapest Folk Festen, az Ozorán és a Vidor Fesztiválon számos külföldi fellépés mellett, így a varsói Eufonie Fesztiválon az újvidéki Nomus Fesztiválon.

A lengyel VOŁOSI 2010-es alakulása óta sorra nyeri a díjakat, már a BBC és több német közszolgálati csatorna is közvetítette koncertjeiket, 2017-ben ők nyitották meg a műfaj legrangosabb eseményét, a Womexet.

Lajkó Félix Liszt Ferenc díjas hegedű- és citeraművész az elmúlt években többet koncertezett külföldön, mint itthon. Bármerre jár, akár szólóban akár más zenésztársakkal együtt muzsikálva, koncertjei semmihez nem hasonlítható, maradandó zenei élmények, felvételei rendre a toplistákra kerülnek, különböző szerzői díjakat nyernek el.