HÉTTORONY FESZTIVÁL 2022

Visegrád - Erdei Művelődési ház

2022. május 21.

11:00 Paár Julcsi - Hangoló: Kerekerdő

Mesekoncert családoknak 

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kisujjamnyi legény, akit úgy hívnak; Jancsi. 

Jancsi bármennyire is apró, álmait követve nyakába veszi a világot, és bejárja a Kerekerdőt. Bármerre téved, különös lényekkel, furcsa emberekkel találkozik, de a dal bátorítja, a tánc tovább viszi útján. 

13:00 Térzene a Rézeleje fúvósokkal

Rézeleje Fanfárosokként 2020 óta játszunk együtt, elsősorban moldvai tánczenét. A táncházainkban és koncertjeinken azt a hangulatot idézzük
meg, ahogyan a népi dallamok a mai korban eredeti közegükben tovább élnek: modern hangszereken megszólalva, keveredve a népszerű
“muzică populară” dallamaival.

14:00 Katlan Tóni KultúrKonyha

16:00 Mesedélután kicsiknek és nagyoknak

16:00 Visegrádi táborok, építészeti beszélgetések Salamin Ferenccel és Erhardt Gáborral

19:00 Kerekes: Akusztik 
Vendég: Méry Rebeka, Baricz Gergő

A Kerekest az autentikus magyar népzene iránti szeretet hozta létre ezelőtt több mint 25 éve. Az ehhez a hangzáshoz való visszatalálásról szól a zenekar Water és Fire című lemeze. 

A két album akusztikus megszólalása mellett rögzítési helyszíne miatt is különleges. A Fonogram-díjra is jelölt első lemez, a Water az egri Török Fürdőben lett rögzítve, és a fürdő akusztikai adottságaihoz és történelmi atmoszférájához illeszkedve a türk népek zenei hagyományából merítkező zeneszámokat tartalmaz.

A Fire-t a Hortobágyi Nemzeti Park szabad ege alatt gyújtott tábortűznél teliholdnál vette fel a zenekar, és magyar népzenét, népzene átiratokat tartalmaz. A műsort igazán különlegessé Méry Rebeka népdalénekes és Baricz Gergő rockénekes éneke teszi. Zenei utazás Kelet és Nyugat között. 

A rendezvény ingyenes!