HÉTTORONY FESZTIVÁL 2021

Dubaj

2021. november 19.

Magyar Pavilon

23.00 Makovecz emléknap: Lajkó Félix és Pál István Szalonna Duó

A Dubaji Világkiállításon felépülő Magyar Pavilon gondolati ívét a makoveczi szellemiség alkotja, így nem kérdés, hogy a Makovecz emléknap alkalmával egy különleges programmal készülünk a pavilonban: a Kossuth- és Ybl Miklós-díjas építész munkásságát bemutató vetítéssel, illetve Lajkó Félix és Szalonna előadásával várjuk a látogatókat. 

Lajkó Félix Liszt Ferenc-díjas világzenei hegedűművész és zeneszerző. Virtuóz módon kezeli a hegedűt, a zongorát és citerát is. Különféle zenei stílusokat játszik: a népzenét (a pannoni síkság vonós zenéje, roma zene), világzenét, klasszikus zenét, integrating rock, blues, jazz, trance műfajokat improvizált dallamokkal színesíti. 

A Magyar Örökség díjjal kitüntetett Szalonna és bandája, hivatásként választotta a Kárpát-medence kultúrájának megőrzését és átörökítését. A zenekar tagjai jelenleg a Magyar Állami Népi Együttes muzsikusai. Koncertjeiken megszólalnak a Kárpát-medence leggyönyörűbb muzsikái, ezzel is tisztelegve egy olyan kultúra előtt, melynek gyökerei többszáz esztendőre tekintenek vissza és amely kultúra jelenthet igazi erőt megmaradásunkhoz.